Kurumsal Kaynak Planlaması (Enterprise Resource Planning – ERP) kısaca; işletmelerin stratejik hedefleri doğrultusunda sahip olduğu kaynakları en etkin şekilde kullanabilmek amacına hizmet eden bütünleşik yönetim sistemleri yazılımına verilen addır.

Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) sistemleri, öncelikli olarak işletmelerin tüm faaliyetlerini birbirleriyle etkileşimli olarak yönetir. Tüm bu faaliyetler, tek bir veritabanı üzerinde modüler olan bir yapıdan oluşmaktadır.  İşletme faaliyetleri esnasında elde edilen tüm bilgileri tek bir merkezde toplayarak, farklı birimlerin bilgiye eş zamanlı olarak ulaşmasını sağlar.

Kurumsal Kaynak Planlama yazılımının modüler olma özelliği işletmelere, gereksinimlerine göre faaliyetlerine uyan modülleri istenilen zamanda kullanma avantajını sağlar. İşletmelerde daha önceleri ayrı ayrı ele alınan bu modüller, ERP sisteminde birbirine bağlı bir şekilde işletmelerin amaçlarını yerine getirmek için çalışan parçalar olarak ele alınır. Bu işleyişten yararlanılarak, işçilik, malzeme, para ve makine gibi her türlü kaynağın verimliliğini en üst düzeye ulaştırmak amaçlanır.

Kısaca, ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) sistemleri işletmelerin ortak bir yerde saklanan verilerinden elde edilen bilgilerin doğru bir şekilde bilgi kullanıcısına iletilmesini sağlar.

ERP sistemi kullanmanın bir faydası firmaya hızlı ve doğru bilgi akışını sağlamaktır. Bu sayede rutin muhasebe işlemleri de ERP sistemleri tarafından kaydedilmektedir. Örneğin; bir müşteri işletmeye sipariş verdiğinde gerekli yazılıma sahip olan modüller sayesinde sistem otomatik olarak devreye girmekte ve stok kayıtlarını ayarlayarak ürün dağıtım dokümanlarını hazırlayıp değişiklikleri büyük deftere geçirmektedir.

İşletmenize uygun olan ERP seçiminin sağlayacağı avantajlar;

  • Üretim süreçlerinizi verimli yönetir ve maliyetlerinizi azaltırsınız.
  • Birimler arası bilgi akışı sağlamanıza, karmaşık iş süreçlerini düzenlemenize ve müşteri ilişkilerini etkin yönetmenize olanak tanır.
  • Finansal verilerinizi yorumlayarak işletmenize en uygun yönetim stratejisini belirleyebilirsiniz.
  • Stok, spariş, irsaliye ve müşteri borç bilgilerinin güncel takibi ile uygun fiyatlandırma ve zamanında teslimat avantajı sağlayarak müşteri memnuniyetini arttırırsınız.
  • İşletmeniz için en kârlı tedarik yönetimini belirleyebilirsiniz.
  • Sabit kıymetlerinizin değerini takip edebilirsiniz.
  • Grup şirketlerinizin finansal durumunu ve faaliyet sonuçlarını tek bir merkezden izleyebilirsiniz.

20 yılı aşkın süredir Logo ERP çözümleri konusunda uzmanlaşmış Chip Computer, ERP Projelerinde gerçekleştirdiği sağlıklı bakış açısıyla her biri kendi içinde ayrı bir başarı hikayesi olan projeler gerçekleştirmiştir. Geliştirdiği özel yazılım çözümleriyle hayatı kolaylaştırmaya devam etmektedir.

ERP Projeleri hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçin!