Logo ekosistemindeki birçok başarılı kişi gibi, Hasan Şapoğlu ve Chip Computer’ın yolculuğu, Logo’da çalışma ile başlıyor. 1993 yılında Logo’nun Kadıköy Sular İdaresi yakınındaki ofisinde iken, ilk işinin disket üretimi olduğunu söylüyor. “A butonu format, B butonu ise yükle idi. Hayatımda bir daha böyle kolay bir işim olmadı” diyor ve keyifli sohbetimiz başlıyor. Kısa zaman sonra destek birimine geçiyor Hasan Şapoğlu. 2 senelik Logo tecrübesinden sonra ise Eyüp Şapoğlu ile birlikte, yollarına ayrı devam etme kararı alıyorlar.

Chip Computer Kuruluyor

Kısa bir süre için, fotoğraf çekimini de gerçekleştirdiğimiz, Yeldeğirmeni bölgesindeki ilk ofislerinde faaliyet gösteriyor Chip. Sorun çözme odaklı çalışma prensibi ile çok hızlı büyüyorlar. Süreyya Sineması karşısındaki ofislerinde de kısa süre kaldıktan sonra, 1998 yılında 10 kişilik ekipleri ile 16 yıl hizmet verecekleri Kuşdili ofislerine geçiyorlar.

Tabi ki aradaki yıllarda birçok başarıya imza atıyor Chip Computer. 1994 yılında “Başarılı Yetkili Satıcı” ödülünü alıyorlar. “Birkaç tane dönüm noktamız oldu” diyor Hasan Şapoğlu. “Tek düzen hesap planına geçiş yaptığımız 1994 yılı bunlardan biriydi. Bu geçişi çok iyi yönettik ve bizim bir bakıma çıkış yılımız oldu” diye ekliyor.

1998’de Gold Çözüm Merkezi olan Chip Computer, kapsamını sadece Logo yazılımları olarak belirleyip, donanım faaliyetlerini tamamen bırakıyor. Bu, onlar için önemli bir adım oluyor. Murat Şapoğlu’nun da ekibe katılmasıyla büyük yazılım projelerine adım atıyorlar.

KIRILMA NOKTASI: 2

2000’lerin başında ikinci kırılma noktası çıkıyor karşılarına. Rakip perakende ürününü kullanan, Kemal Güven’in CEO’su olduğu Park Bravo, Logo ürünlerine geçmeye karar veriyor. “Ali Güven POS entegrasyonunu yazarız dedi, biz de bu güveni boşa çıkarmadık. 1 yıl gibi kısa bir sürede başarı ile bitirdik” diyor Hasan Şapoğlu. “Bu proje ile yazılım üretebildiğimizi ve kurumsal projelere girebildiğimizi ve bu projeleri kapatabildiğimizi göstermiş olduk” diye ekliyor sözlerine.

Chip Computer hep kapsamlı Logo Tiger projelerine imza atıyor. “Büyük kapsamlı projelerin ayrı bir dünyası var” diyor Hasan Şapoğlu. “Bazen ücretsiz ek yazılım ürettiğimiz de oluyor önümüzü açmak için. Değer katmayı öğreniyoruz. Big data, performans, ölçeklenebilirlik gibi kavramları tecrübe edip yaşıyoruz. Büyük işlerin başarısı da büyük oluyor.”

ÇÖZÜM YATIRIMLARI

Logo  ürününe değer katarak pazara hizmet sunmak için gerekli tüm aksiyonları almış Chip Computer. Konya Selçuk Üniversitesi içindeki Teknokent’te geliştirme için bir ofis kurulmuş. Hopi, Zubizu ve Markafoni gibi platformlar ile POS cihazları üzerinden entegrasyon sağlanmış. Entegrasyon ürünleri her geçen gün büyüyor ve kapsamı genişliyor.

Bunun yanı sıra doğru hizmet verebilmek adına da öncü olmuşlar. Ekosistem içerisinde Ticket uygulamasını gerçekleştiren ilk iş ortaklarından olmuşlar. Mars Sinemaları ve HD İskender en büyük müşterilerinden. 170 kullanıcılı noktaya eksiksiz destek verebilecek kapasiteyi sağlamışlar. 80’den fazla sözleşmeli kurumsal müşterisi ve 17 kişilik kadrosu ile sürekli büyüme içerisindeler.

Amacımız daha da büyümek” diyor Hasan Şapoğlu. “Büyük projeler yapmak istiyoruz. Bunun için Logo Platform Tailor sertifikamızı aldık. Logo Flow pilot iş ortağı olduk. Logo Store için 3 tane app geliştirdik” diye de ekliyor.

Sadece uygulama lisansı satıp desteğini vererek çalışma modelinin bir tık üzerine çıkıp, ek yazılım geliştirerek ekosisteme nasıl değer katılacağının hikayesini yazmış Chip Computer ve Şapoğlu kardeşler.

2010 yılından itibaren de ödüllerin ardı arkası gelmemiş. Türkiye ISO ilk 500’ de birkaç müşterileri de var. Konya Çimento, Baştaş Çimento, Mars Sinemaları gibi önemli markaları Logo ekosistemine kazandırmanın gururunu yaşıyorlar.

“24 yıl oldu” diyor Hasan Şapoğlu. “Yaptığımız işlerde ve müşterimize karşı çok şeffafız. Açık sistemlerimiz sayesinde hizmet kalitemizi müşterimiz ölçebiliyor. Kişiye bağlı iş yapmamamız ise portföyümüze güven veriyor.”

Röportaj: Hakan Bıyıklıoğlu

Kaynak: blog.logo.com.tr